Amalan “Bismillah” Mudah Bangun Pagi

Amalan “Bismillah” Mudah Bangun Pagi | Kel3tihan sem4sa mencari rez3ki di siang hari sehinggakan dim4lam hari kita terlalu nyenyak tidvr dan selalu membuatkan kita svsah untuk berj4ga Subuh. Ramai yang bert4nya, apakah petva untuk mudah bangvn s0lat sam4 ada untuk diri sendiri atau anak-anak.

Dalam satu perk0ngsian, telah ditemukan beberapa tip untuk mudah bangun tidur dan bersolat Subuh. Tip ini dikongsikan laman sosial fb Uwais Qorny.

Uwais Qorny adalah Guru Quran yang berpengalaman mengajar hampir setengah JUTA jiwa melalui program-program yang telah dilaksanakan. Setelah menamatkan pengajian di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) dalam jurusan Sains Politik, beliau mengembara ke pelusuk dunia untuk berguru dan mendalami ilmu Tajwid dan Qiraat daripada guru dan masyaeikh Quran secara bersanad.

Video penuh Amalan “Bismillah” Senang Bangun Pagi tonton di sini :

Dengan berbekalkan ilmu yang telah dipelajari, Uwais Qorny pulang ke Malaysia dengan misi untuk menyampaikan ilmu Quran dengan cara yang mudah difahami. Beliau terus melatih dan merangka modul-modul training ilmu Quran secara berterusan agar ilmu yang dipelajari beliau memberi manfaat kepada semua peringkat lapisan masyarakat.

Berguru Dengan Tokoh Al-Quran

Berguru dan bertalaqqi secara “direct” dengan lebih 3 Guru Quran.

Antaranya:

*Ustaz Saifuddin Mahlim (Abang Sarawak)

*Sheikh Muhammad Kurayyim Rajih

*Sheikh Sayyid Ali Abd Majid Masri

*Sheikh Abdur Rahman Al-Azhari

*Sheikh Asyraf Hamid Al-Hasanain

*Sheikh Abdul Hakim Abd Latif

*K.H.M Basori Al-Indonesi

*Sheikh Nafi’ Al-Maghribi

*Sheikh Ahmad Isa Al-Meksarawi

Amalan “Bismillah” Senang Bangun Pagi.

1- Baca bismillahirrahmanirrahim sebanyak 21 kali sebelum tidur.

2- kita niat kita hadiahkan/sedekah pahala baca bismillahirrahmanirrahim tersebut kepada ahli naubah.

Contoh niat ; “Ya Allah, Aku hadiahkan bacaan bismillahirrahmanirrahim ini kepada ahli naubah dengan keberkatan mereka, bangunkan aku pada pukul 4 pagi”

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat