“Taubatlah Wahai Suami Yang Tidak Solat, Kalian Sepatutnya Usung Anak lsteri Ke Syurga,”

“TaubatIah Wahai Suami Yang Tidak Solat, Kalian Sepatutnya Usung Anak lsteri Ke Syurga,” | Profess0r Muhaya bukan nama yang asing bagi masyarakat Malaysia. Beliau se0rang dokt0r mata yang selalu memberi kata-kata m0tivasi dan nasihat didalam media s0si al. Kata-kata motivasi dan nasihat beliau sering mendapat perhatian yang tinggi dalam kalangan pengguna media s0si al kerana nasihat yang beliau sampaikan dalam menusuk kalbu dan menyerap dalam jiwa setiap pendengar.

Profess0r Muhaya kali ini telah memberi nasihat terhadap gol0ngan lelaki yang tidak bekerja serta yang malas mendirikan s0lat. Profess0r Muhaya telah memuat naik video tersebut di laman Istagram miliknya.

“Assalamualaikum banyaknya 0rang tanya saya, Pr0f macam mana suami saya ni tak bekerja, saya kerja dan bayaran bil semua saya yang buat?

“Ini saya nak sebut tagline ini; ‘suami malas akan suka cari isteri berdikari’. Cuba teng0k sentap atau tidak, kalau suami cakap saya nak cari wanita yang independent, ada kerjaya dan sebagainya takut-takut anda sebenarnya malas untuk menunaikan tanggungjawab.

“Dan ingat setiap kali anda (suami) tidak diberi nafkah akan dituntut,” pesannya.

Pada masa yang sama Pr0f Muhaya turut memberikan nasihat yang agak sentap kepada semua bakal suami di luar sana.

“Saya nak jawab s0alan kepada suami isteri mengenai s0alan ini, suami yang tidak s0lat dan sebagainya.Tol0ng, suami yang tak s0lat t0long taubat sebab kalian sepatutnya membawa anak serta isteri ke syurga. Suami yang tiada niat bawa anak isteri ke syurga, pada saya sia-sia hidup dia. Cuba audit balik hidup kita.“Hentilah dulu nak pergi mengeteh atau apa, teng0k pada keluarga terlebih dulu,” katanya

Ramai pengguna media s0si al yang melihat vide0 nasihat pr0f Muhaya sangat setuju dengan apa yang dikatakannya. Untuk mengikuti setiap vide0 m0tivasi dan nasihat beliau, anda b0leh ikuti laman instagram milik beliau. Sem0ga kita mendapat manfaat bersama-sama.