B4pa TunggaI lni Terp4ksa Berhenti Kerja D4n Me’ngemis S4mbil Memb4wa Anak KeciI

Mengemis Kerana Terpaksa Berhenti Kerja
Baru-baru ini di Facebook, seorang pengusaha spa kecantikkan menerusi Facebook dengan nama akaun, Wan Aisyah Aisyahh, telah berkongsi mengenai kisah seorang bapa tunggal bersama anak kecilnya.

Disaat kita merasakan diri kita svsah, hakikatnya di luar sana masih ramai lagi yang terpaksa mengik4t perut dan mencari rezeki siang malam hanya untuk sesuap nasi.

Isteri dah lama meninggaI

Setiap hari, dia melihat bapa bersama anak kecilnya duduk di kawasan kedai meminta sedek4h, membuatkan wanita itu ingin mengetahui apakah yang berlaku terhadap dua beranak tersebut.

Di dalam entrinya, wanita itu yang meny4pa diri sebagai Kak Cah, sempat berkongsi intipati perbualannya bersama dengan bapa tersebut. Difahamkan, isteri lelaki itu telah meninggaI dunia sejak anaknya baru dilahirkan.

Bapa tunggal yang sebelum ini membuat kerja pemasangan wayar, kini terpksa berhenti kerana setelah isterinya meninggaI tiada siapa yang dapat menjaga anak kecilnya itu.

Sewa bilik untuk bermalam sahaja

Malah, bapa tunggal itu hanya mampu sewa bilik untuk bermalam sahaja kerana tiada wang. Kasih4n melihat nasib bapa dan anak kecil yang terpaksa tidur di jalanan.

Wanita itu telah menawarkan kerja kepada bapa tunggal tersebut untuk membuat drill, dengan niat untuk membantu agar beroleh wang untuk mengisi perut.

Status tersebut kini telah mencvri perhatian ramai, dan telah mendapat 6 ribu perkongsian di Facebook. Rata-rata netizen meluahkan rasa simp4ti terhadap nasib bapa tunggal itu dan anak kecilnya.

Kita tiada di tempat individu terbabit, jadi j4nganlah kita mengh4kimi apa yang berlaku ke atasnya. Diharapkan, ada jalan buat bapa tunggal ini mengubah nasib hidupnya.

Lihat Reaksi Natizen:

PERHATIAN
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber:SinarViral

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini