Bila Gigi Tiba-tiba Berdenyut, Cuba Pakai Benda Ini, Insha Allah Gigi Akan Kembali Normal Seperti Sediakala

Bila Gigi Tiba-tiba Berdenyut, Cuba Pakai Benda Ini, Insha Allah Gigi Akan Kembali Normal Seperti Sediakala | Sa kit gigi berlaku pada semua peringkat umur. Tidak kira kanak-kanak mahupun orang dewasa kerap mengalami s4kit gigi. kesaketan yang teruk boleh menyebabkan seseorang hilang fokus untuk melakukan tugas seharian.

Perkongsian oleh Yanti Adneen melalui lamannya boleh dijadikan panduan untuk anda. Gadis ini mengalami s4kit gigi yang teruk, setelah berkumur menggunakan mouthwash ini, s4kit giginya yang sekian lama telah hilang hingga sekarang. Paling penting harganya murah dan mudah untuk didapati di farmasi.

Jom kita ikuti perkongsian beliau seperti di bawah ini. Semoga bermanfaat untuk semua.

KORANG SA KIT GIGI? CEPAT CARI BENDA NI!

Ingat lagi tak episod yan s4kit gigi bulan Januari yang lepas? Hampir 2 minggu s4kit gigi. Bukan s4kit biasa-biasa. S4kit ya amatttt! Sampai menitis tup tap tup tap air mata. Sadis gila. S4kit oiii! Gigi bongsu la katakan.

Jumpa doktor dapat la ubat tahan s4kit & antibiotik. Yan rasa ubat tahan s4kit tu kuat gi la sebab kalau telan, sejam dua lepas tu hilang terus s4kit. Eh eh sihat walafiat pulakss! Tapiiiiiii esok dan esok dan esok datang balik sa kit tuuu.

Sempat telan 2 biji jer ubat tahan s4kit. Sebab rasa kuat sgt ubat tu, tak berani laa nak amal walaupon doc cakap selamat jer. Hari2 seterusnya tahan send1ri laaa sa kit tu.

Antibiotik mmg yan habiskan. Tapi still s4kit tu berterusan. Siang s4kit, malam hilang. Esok ulang s4kit balik sampai hampir 2 minggu tak hilang lagi.

Yang pernah s4kit gigi bongsu paham la kot s4kit tu camna. Sampai ke otak dia pergi. Jemmm! Memang melepekkk kat rumah ajer la jawabnya. Tak de mood nak keluar. Sembang dengan adik laki, adik pon tanya;

“Laaa, tak hilang lagi ka s4kit gigi hang kak?”

“Belum. Sampai sekarang s4kit. Bila laaa nak hilang pon x tau. Huhuhu…” yan mengadu.

“Man dulu pon s4kit macam hg gak. Pi check, doktor cakap gigi bongsu berlubang. Kena cabut. Pastu aku pon cabut lariiii! Hahaha…” adik bercerita.

“Laaa… Hg lariiii???” yan terkejut sambil gelak.

“Haaa laaa. Pastu s4kit x tahan, aku pi klinik lain pulak. Tapi aku cerita sesiap la kat doktor tu yg aku dah pi check gigi, doc sana cakap kena cabut terus aku angkat kaki. So, doc tu tau aku penakut. Dia pon suruh aku pi cari satu mouth wash ni kat farmasi. Aku beli & guna 2-3 hari jer, terus hilang s4kit gigi tu sampai sekarang. Alhamdulillah…” adik story panjang lebar.

Yan yg tengah s4kit gigi ni pon apa lagi, terus eksited tanya.

“Weh… Nama apa ubat tu? Beli kat mana?”

“Oradex. Botoi kecik ja warna biru. Aku beli kat farmasi kupang. Hang try pi tengok. Kot ada lagi…” adik balas.

Keesokannya, yan pon pi la cari ubat tu kat farmasi. Yessss! Ada! RM 7 lebih sebotoi kecik tu. Beli terusss. Ikhtiar kot2 menjadi. Nak tau tak apa jadi lepas yan kumur guna mouthwash tu??

2-3 hari kemudian… Jeng jeng jeng!!!! s4kit gigi yan dah hilang!!! Hilang??? Yes, hilang sampai sekarang!!! Alhamdulillah, syukurrrr. Semuanya dengan izin Allah.

So, kalau korang sa kit gigi, cuba la cari mouthwash ni. Kita usaha ja. Kalau serasi dan Allah izin, in shaa Allah menjadi. Siap ada logo halal lagi. Dapat laaa guna tanpa was-was.

sumber : Petua Ibu