Cita-cita N4k Hafaz 30 Juzuk Al Quran Untvk lbunya, Adik Ini T4k Kes4mpaian All4h Lebih S4yang Beliau

Muhammad Ibrahim Wafiq, seorang budak lelaki berusia 10 tahun yang menghembuskan nafas terakhir kerana peny4kit yang dihidapinya sejak Mei 2020. Sebelum menghembuskan nafas terakhir, budak lelaki yang biasa disebut Baim itu telah menyatakan cita-citanya yang mulia.

Telah diketahui bahawa Baim telah didaftarkan sebagai pelajar di Rumah Quran Az-Zahra, Kota Bekasi. Dia benar-benar ingin menghabiskan hafalan Al-Quran kerana dia ingin meletakkan mahkota pada ibunya.

“Tahun ini sasarannya adalah untuk menghafal bab ke-29, dia ingin mengenakan mahkota (perarakan lulus untuk menghafal Al-Quran) kepada ibunya,” kata Ika.

Baim bertekad atas kehendaknya walaupun dia dimasukkan ke hospital. Baim diketahui mempunyai tum0r g4nas. Dia masih berusaha k3ras untuk mencapai cita-citanya.

Berbaring di katil hospital, Baim sering meminta ibu bapanya untuk membantunya menghafal Al-Quran. Dia juga kelihatan tidak merasakan kegan4san tum0r yang perlahan-lahan memakan tubuhnya.

“Ketika di hospital, dia masih membaca Al-Quran, untuknya berlatih menghafal, maka ibu atau bapanya juga diminta membaca Al-Quran bersama,” kata Ika, ibu.

Semoga Arwh ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Aminnn

sumber : infoSiantarnews / Kongsisibomonicko

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini