Pengorbanan Seorang Ayah,Dukung 3 Orang Anak Elak Kasut Anak Terkena Lumpur Ulang Alik Ke Sekolah

Kasih seorang bapa terhadap anak-anak sememangnya sangat istimewa. Selain ibu, pengorbanan bapa di hari pertama persekolahan juga dapat dilihat memandangkan ramai yang teruja menghantar anak-anak ke sekolah.

Hal tersebut dialami sendiri pengguna Facebook dikenali sebagai Reduan Duan apabila turut menjadi salah seorang yang pergi menghantar anak ke sekolah.

Dukung 3 anak secara ulang-alik

Namun, perkongsiannya di Facebook sedikit mencuri tumpuan ramai apabila mengangkat anak-anaknya seramai tiga orang ketika melalui jalan yang berlumpur demi memastikan kasut sekolah mereka tidak kotor.

Harap dapat perhatian wakil rakyat

Menurutnya, dia perlu berulang-alik mengangkat anak-anaknya walaupun kaki sendiri sudah masuk ke dalam lumpur di Kampung Sungai Tamparuli, Tuaran Sabah.

Perkongsian tersebut menjadi perhatian ramai dan masing-masing berharap agar video ini sampai ke pengetahuan wakil rakyat sekali gus masalah yang dihadapi penduduk di kawasan tersebut dapat diselesaikan.

Kasih bapa sanggup berulang-alik

Hati2 berjalan, semoga anak berjaya di masa depan

Syukur masih diberi peluang berbakti untuk keluarga

Dikesempatan itu, Reduan juga sempat berkongsi gambar ketika mengambil anak-anaknya sambil mengucapkan syukur kerana masih diberi kudrat untuk terus mencari rezeki buat keluarga.

Perkongsian tersebut sememangnya sangat menyentuh hati ramai, lebih-lebih lagi melihat pengorbanan seorang bapa yang tetap berusaha menghantar anak-anak pergi ke sekolah walaupun mempunyai cabaran tersendiri.

Semoga anak-anak terus belajar dengan sebaiknya dan menjadi insan yang berguna untuk ahli keluarga serta penduduk setempat.

Sumber:CaraMohon

Sila Kongsi Untuk Manfaat Bersama,Semoga Anda Semua Sentiasa Dimurahkan Rezeki Di Lindungi Allah..Aamiin..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini