Info Lelaki, Inilah Alasan Dan Penjelasannya, Mengapa Dilarang Kencing Berdiri.

Bagi kebanyakan lelaki, berdiri kencing telah menjadi kebiasaan. Walaupun di tandas awam untuk lelaki, tempat yang disiapkan adalah dalam bentuk kencing yang berdiri. Salah satu sebab lelaki berdiri tegak adalah kerana ia memudahkan untuk membuka seluar dan lebih pantas.

Rasul Mengajar Kencing Semasa Berjongkok, Dalam ajaran Islam itu sendiri, Nabi mengajar pengikutnya untuk tidak kencing ketika berdiri.

Sebab utamanya adalah agar air kencing yang tidak bersih tidak bersentuhan dengan badan. kerana dengan kencing sambil berdiri, percikan air kencing akan jatuh ke tanah lebih jauh sehingga bahkan dapat memercikkan badan
terdedah dengan pakaian / seluar tanpa kita sedari. Untuk mengelakkan daripada terkena najis ini, kencing sambil berjongkok adalah pilihan terbaik. ..

Selain itu, pada umumnya orang yang membuang air kecil berdiri, kemudian mereka mendirikan solat, ketika rukuk atau sujud, kadang-kadang terasa seperti ada sesuatu yang keluar dari alat kelamin mereka, iaitu sisa air kencing yang tidak keluar ketika kencing berdiri, menyebabkan solatnya tidak sah.

Penyakit Kencing Yang Berdiri, Tetapi sekarang setelah perkembangan sains perubatan, banyak saintis telah mengkaji tentang pelbagai pencetus penyakit.

salah satunya adalah penyakit pundi kencing batu. Dari beberapa media dalam talian dijelaskan bahawa kencing ketika berdiri adalah salah satu pencetus utama munculnya air kencing batu. Selain itu, air kencing yang berdiri juga merupakan salah satu pencetus mati pucuk bagi sesetengah lelaki. ..

Kebiasaan orang yang kencing di kaki akan mudah lemah di jantung, kerana air tetap di lubang yang tidak terpancar sepenuhnya, menjadikan otot dan tendon di sekitar testis lembut dan longgar. Berbeza dengan jongkok, dalam keadaan bersentuhan dengan tulang paha di kiri dan kanan, ia meregangkan testis.

Ini memudahkan air kencing mengalir dengan mudah dan memudahkan menekan bahagian testis sambil membersihkan tekak anda. Dengan langkah ini, air kencing akan keluar sehingga habis, terutama dengan langkah ini, kekuatan di sekitar otot testis dikekalkan.

Ketika kencing berdiri, ada perasaan tidak puas hati, kerana masih ada air yang tersisa di dalam beg dan telur skrotum di bawah batang testis. Kemungkinan besar menyebabkan batu membuang air kecil.

Fakta membuktikan bahawa karang di ginjal atau beg seni dan testis disebabkan oleh sisa-sisa air kencing yang tidak tersebar di seluruh tempat. Sedimen demi sedimen akhirnya terhablur / mengeras seperti batu.
Petua meluangkan masa di tandas:

Gunakan kasut

Menurut penyelidikan di Amerika, di bilik mandi / tandas terdapat sejenis virus dengan jenis Americanus yang masuk melalui telapak kaki orang di tandas.

Dengan proses masa yang lama virus naik ke bahagian atas badan dan ke kepala merosakkan tisu otak yang menyebabkan otak yang lemah tidak lagi ingat, mengosongkan semua memori otak sehingga menjadi pikun. Selipar hendaklah diletakkan di luar tandas, bukan di dalam tandas, kerana ia kotor, lembab dan tidak menyentuh sasaran pembersihan.

Buang air semasa berjongkok Buang air berjongkok (jangan berdiri jika anda tidak perlu / kecemasan). Sehingga kotoran dapat keluar sesudahnya sehingga tidak mencetuskan kencing atau mati pucuk.

Jangan merancang / merancang sesuatu di tandas.
Nabi melarang keras merancang atau membuat idea / inspirasi / idea di tandas, kerana tandas adalah markas Sayton seperti doa kita ketika pergi ke tandas:

“Allahumma inni a’udzubika minal khubutsi wal khabaits”, Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari godaan syaitan lelaki atau wanita “.

Kerana dikhuatiri idea / ilham / idea yang diperoleh berasal dari bisikan syaitan yang kelihatan baik, tetapi setelah dipindahkan, ternyata ia mempunyai banyak keburukan / keburukan. Begitu juga, setelah keluar dari tandas, baca doa dan doa di luar tandas.

Dengan cara sopan santun dan budaya juga sangat buruk, massa ketika buang air besar mencari inspirasi / idea atau merancang sesuatu yang baik, terutama sesuatu yang menyangkut kehidupan banyak orang.

Sebaiknya bergegas keluar dari tandas ketika desakan sudah habis, bukannya menyanyi, terutama ketika membaca buku atau surat khabar

Kencing adalah keperluan harian manusia. Tanpa kencing selama satu hari boleh mengakibatkan pembedahan dan tentunya akan menggunakan banyak wang. Perbincangan mengenai bahaya berdiri kencing memang telah beredar di Google,

tetapi tidak mengira peluang ini, saya boleh mencuba untuk memberitahu versi saya sendiri mengenai bahaya kencing dan siapa tahu anda boleh memahami lebih lanjut. Kesempatan ini saya akan cuba menerangkan kepada anda tentang bahaya kencing semasa berdiri,

Perlu diketahui bahawa bahaya yang disebabkan oleh berdiri kencing tidak hanya berkaitan dengan kesihatan, jadi jangan terkejut jika beberapa kesan yang akan saya jelaskan di bawah ini juga ada yang tidak berkaitan dengan kesihatan. Berikut adalah bahaya kesan kencing semasa berdiri:

Doa yang tidak sah, ketika kita kencing ketika berdiri, kemungkinan terdapat air kencing pada pakaian kita. Kita semua tahu bahawa syarat agar doa kita diterima adalah dalam keadaan suci.

Sekiranya pakaian kita dalam keadaan najis dan tidak bersih, maka solat kita boleh dikatakan tidak diterima oleh Allah, alias tidak sah. Sekiranya anda yakin bahawa tidak ada apa-apa pakaian anda semasa kencing,

Pada amnya, orang yang kencing ketika berdiri sambil rukuk atau sujud merasakan ada sesuatu yang menetes dari punggung mereka dan ini adalah sisa air kencing yang dibuang dengan cara yang tidak bersih kerana arena kencing ketika berdiri boleh membatalkan solat (Allahhu’alam) .

Akibat mati pucuk bagi lelaki, air kencing yang masih berdiri masih meninggalkan baki air kencing di pundi kencing. Fikirkan jika air sisa ini selalu ada, betapa mudahnya berada di sana dalam 18 jam.

Sekiranya anda melihat bahawa air kencing di tandas yang ada selama 18 jam telah menimbulkan bau dan kerak, maka fikirkan apakah itu berlaku di dalam diri anda,

Tidak lega dan puas, Pee berdiri masih meninggalkan air di dalam pundi kencing. Akibatnya orang itu akan merasa kurang lega dan puas, biasanya tidak lama kemudian dia akan segera kembali ke bilik itu. Sekiranya dia kencing 3 kali dalam 24 jam, itu kerana kencing kencing menyebabkan kencing 4 kali dalam 24 jam.

Mengakibatkan pundi batu
Sekarang inilah yang ditakuti. Telah terbukti bahawa sisa urin di pundi kencing akan mengkristal dari masa ke masa dan akhirnya membawa kepada batu kencing. Keran adalah budaya hidup sihat, kawan saya.