Inilah Cara Malaikat Member1tahu Kita Bila Aj4l Tiba

Sebahagian para Nabi berkata kepada Malai kat pencabut ny4wa, “Tidakkah kau memberikan peringatan kepada manusia bahawa kau datang sebagai Malai kat pencabut ny4wa sehingga mereka akan lebih berhati-hati?”

Malai kat menjawab, “Demi Allah, aku sudah memberikan peringatan dan tanda-tanda yang sangat banyak berupa peny4kit, uban, penglihatan mulai tidak jelas (Terutama ketika sudah tua).

“Semua itu adalah peringatan bahawa sebentar lagi aku akan menjemputnya. Apabila telah datang peringatan tadi, ia tidak segera bertau bat dan tidak mempersiapkan bekalan yang cukup, maka aku akan serukan kepadanya ketika aku cabut nya wanya: “Bukankah aku telah memberimu banyak tanda-tanda bahawa sebentar lagi aku akan datang?

“Ketahuilah, aku adalah peringatan terakhir, setelah ini tidak akan datang peringatan yang lain.” (Hadis riwayat Imam Qurthubi)

Nabi Ibrahim pernah bertanya kepada Malai kat m4ut yang mempunyai dua mata diwajahnya dan dua lagi ditengkuknya, “Wahai Malai kat pencabut nya wa, apa yang akan kaun lakukan seandainya ada dua orang yang meningg4l di waktu yang sama: yang satu berada di hujung timur dan yang satu berada di hujung barat, serta ditempat lain tersebar penya kit yang mem4tikan dan dua ekor binatang pun akan m4ti?”

Malai kat pencabut nya wa berkata, “Aku akan memanggil roh-roh tersebut, dengan izin Allah SWT, sehingga semuanya berada diantara dua jariku, bumi ini aku bentangkan kemudian aku biarkan seperti sebuah bejana (bekas) besar dan dapat mengambil yang mana saja sekehendak hatiku.” (Hadis riwayat Abu Nu’aim)

Orang m4ti mendengar tetapi tidak mampu menjawab

Rasulullah SAW memerintahkan agar m4yat-m4yat orang kafir yang terbunvh ketika perang Badar dilemparkan ke dalam sebuah perigi tua.

Kemudian Rasulullah mendatanginya dan berdiri dihadapannya. Setelah itu, baginda memanggil nama mereka satu persatu, “Wahai fulan bin fulan, apakah kalian mendapatkan apa yang telah dijanjikan oleh Tuhan kalian untuk kalian benar-benar ada? Ketahuilah sesungguhnya aku mendapatkan apa yang dijanjikan Tuhanku itu benar-benar ada dan terbukti.”

Umar lalu bertanya kepada Rasulullah SAW, “Wahai Rasulullah, mengapa engkau mengajak berbicara orang-orang yang sudah menjadi mayat?”

Rasulullah SAW menjawab, “Demi Tuhan yang mengutusku dengan kebenaran, kamu memang tidak mendengar jawapan mereka atas apa yang tadi aku ucapkan. Tapi ketahuilah, mereka mendengarnya tetapi mereka tidak dapat menjawab.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

Sumber: http://suaramedia.org

Pernah Mimpi Jatuh Dari Tempat Tinggi? Inilah Maksud & Tafsiran 10 Mimpi Paling Popular

Mimpi merupakan perkara yang biasa dalam kehidupan kita, namun begitu bagi orang buta mereka juga bermimpi tetapi keadaanya pula berbeza. Hal demikian kerana orang yang buta sejak azali tidak pernah melihat dunia maka mereka tidak dapat membayangkan tentang dunia dalam mimpi mereka. Mimpi orang buta adalah secara secara sentuhan.

Menurut Rasulullah, mimpi terbahagi kepada tiga iaitu mimpi daripada syaitan, mimpi daripada diri sendiri dan mimpi daripada syaitan. Jom kita lihat maksud-maksud di sebalik mimpi yang kita alami.

#1. Mimpi Terperangkap Dalam Cermin

Mimpi ini membawa maksud petanda buruk iaitu akan terjebak dalam masalah atau konflik.

#2. Mimpi Melihat Wajah Hitam

Bermimpi melihat wajah hitam menandakan akan panjang umur.

#3. Mimpi Meninggal Dunia

Bermimpi sudah meninggal dunia bermaksud, sesiapa yang melihat seolah-olah dia mati tanpa didahului sesuatu penyakit dan hal-hal yang menyebabkan kematian, bermaksud umurnya masih panjang.

#4. Mimpi Jatuh Dari Tempat Tinggi

Mimpi yang berkaitan dengan jatuh dari tempat tinggi, mimpi meriba bayi dan mimpi berada di tanah perkuburan atau tempat kotor bermakna kemungkinan anda disihir.

#5. Mimpi Tangan Terbakar

Bermimpi tangan terbakar bermaksud ada orang yang iri hati dengan anda.

#6. Mimpi Melihat Nabi Muhammad SAW

Mimpi bertemu Rasulullah SAW bermaksud anda akan mendapat darjat yang mulia di dunia dan akhirat. Tetapi jika anda berlainan agama maka anda akan memasuki agama Islam.

#7. Mimpi Tidak Mempunyai Mata
Mimpi tidak mempunyai mata bermaksud ajal anda sudah dekat.

#8. Mimpi Wajah Yang Tersenyum

Jika anda bermimpi wajah yang tersenyum iainya bermaksud anda akan mendapat kesenangan dan pasangan baru.

#9. Mimpi Telinga Sendiri Dibalut

Mimpi sebegini bermaksud kepercayaan anda akan disalahgunakan orang.

#10. Mimpi Memotong Rambut Orang Lain

Mimpi ini bermaksud akan mendapat keuntungan daripada kerja orang lain.

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini