Kisah Benar, Insan Terpilih Bermimpi Bertemu Baginda Rasulullah Ketika Koma

Info Menafaat : Kisah Benar, Insan Terpilih Bermimpi Bertemu Baginda Rasulullah Ketika Koma | Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiam4t.

Sahabat yang dirahmati Allah, Rasulullah SAW bersabda maksudnya : “Barangsiapa yang telah melihatku di dalam tiidurnya mimpi , maka ia sesungguhnya telah melihatku, kerana syait4n tidak mampu menyerupai gambaranku, Hadis Riwayat Bukhari, 1/52 dan Muslim, no 2266, 4/1775

Dalam hadis yang lain pula disebutkan, Nabi SAW bersabda maksudnya, Barangsiapa yang telah melihatku di dalam tidurnya mimpi, maka ia sesungguhnya telah melihatku, kerana syaitan tidak mampu menyerupaiku, dan mimpi se0rang mukmin adalah satu juzuk dari 46 juzuk dari kenabian, Hadls Riwayat Bukhari, 6/2568

Terdapat kis4h benar telah berlaku pada hari Khamis 10 Ogos 2006 bersamaan 16 Rejab 1427 Hijrah ke atas se0rang pelajar yang bernama Syamimi sedang menuntut di Universiti Islam Antarabangsa Gombak, Selangor. Nama Syamimi bermaksud ‘kesayanganku’.

Ayahnya meletakkan nama tersebut mengambil sempena nama gelaran puteri Rasulullah SAW iaitu Saidatina Fatimah az-Zahra semoga suatu hari nanti anaknya menjadi salah se0rang mutiara kesayangan Rasulullah SAW. Alhamdulillah do4nya dimakbulkan oleh Allah SWT selepas 23 tahun kelahiran anak sulung daripada 8 4dik beradlk.

Syamimi telah menghafal al-Quran 30 juzuk terpelihara kemas dalam hatinya. Beliau menghabiskan masa 3 tahun utk menghafal 30 juzuk Kalamullah ketika berada di negeri kelahirannya. Beliau hafal sendiri untuk memenuhi harapan ibu ayah yang mengharapkan ada dalam kalangan anak mereka menjadi se0rang hafiz atau hafizah.

Sebagai an4k sulung, beliau mengambil tanggungjawab ini untuk menjadi contoh kepada adlk-adlk yang lain. Setiap hari beliau hafal dua mukasurat al-Quran dan tasmi’ dengan ustaz di sebelah rumahnya.

Sekarang beliau pelajar tahun 4 jurusan Und4ng-Und4ng Syariah di universiti ini, Sekian terima kasih.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat

PERHATIAN
Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini