Kisah Pengalaman Sendiri Mengamalkan Kejaiban Ayat Seribu Dinar

Kisah Pengalaman Sendiri Mengamalkan Kejaiban Ayat Seribu Dinar | Pengalaman sendiri..Lepas Saya baca ayat ini dan ayat seribu dinar..nk pegi interview keje utk keje yang skrg ni…berulang2 kali…niat nk bantu family dan nk kawin…alhamdulillah Allah bg rezeki kerja utk saya…saya tahu itu bkn kebetulan…sbb saya dah attend lebih 20 interview dan mostly kiv dan rejected.. ayat ini mmg sgt ajaib..dan Allah makbulkan doa saya…Alhamdulillah..

Masya Allah saya tidak tahu. Betul-betul saya tidak tahu. Umur saya telah hampir separuh abad namun baru sekarang baru saya tahu tentang kelebihan ayat-ayat 128-129 di dalam Surah At-Taubah.

Inilah rezeki yang Allah SWT beri kepada saya di saat-saat saya sunyi sendiri menghadapi kesukaran dan pancaroba hidup ini.

Inilah buktinya Dia masih bersama saya kerana di masa begini tiba-tiba saya terjumpa dan terbaca dengan tidak sengaja tentang kelebihannya.

Baca ayat ini sebanyak 7 kali setiap kali selesai solat fardhu, dengan izin Allah.

1. Jika dia seorang yang lemah, maka akan menjadi kuat.

2. Jika dia seorang yang hina, maka akan menjadi seorang yang mulia.

3. Jika dia seorang yang kalah, maka akan segera mendapatkan pertolongan.

4. Jika dia seorang yang berkesempitan, maka akan mendapat kelapangan.

5. Jika dia seorang yang berhutang, maka akan segera dapat membayar.

6. Jika dia seorang yang berada dalam kesusahan, maka akan hilang kesusahannya.

7. Jika dia seorang yang sulit dalam penghidupan, maka akan segera mendapat kelapangan kehidupan

Erti ayat 128

Sesungguhnya telah datang kepada kamu seorang Rasul dari golongan kamu sendiri (iaitu Nabi Muhammad s.a.w.), yang menjadi sangat berat kepadanya sebarang kesusahan yang ditanggung oleh kamu, yang sangat lobakan (inginkan) kebaikan bagi kamu, (dan) ia pula menumpahkan perasaan belas serta kasih sayangnya kepada orang-orang yang beriman.

Erti ayat 129

Kemudian jika mereka berpaling ingkar, maka katakanlah (Wahai Muhammad): “Cukuplah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia kepadaNya aku berserah diri, dan Dialah yang mempunyai ‘Arasy yang besar.

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat