Lakukan Perkara Ini Nescaya Rezeki Allah Turun Mencurah-Curah

Lakukan Perkara Ini Nescaya Rezeki Allah Turun Mencurah-Curah | Hari-hari pasti semua orang berdoa mahu dilimpahkan rezeki. Apakah sebenarnya makna rezeki dan bagaimana caranya untuk menjemput rezeki dari Allah SWT?

Setiap saat adalah rezeki. Di bawah merupakan 14 cara terpilih yang dapat mengundang rezeki turun kepada kita.

1. Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk orang miskin. Rutin dia lakukan.

2. Ada yang mengundang rezeki dengan cara mencium tangan ibunya lalu minta didoakan.

3. Ada yang mengundang rezeki, setiap minggu dia mendatangi anak-anak yatim, mengusap kepala mereka, membelikan sesuatu untuk keperluan mereka sebagaimana diajarkan Nabi SAW.

4. Ada yang mengundang rezeki, setiap pagi keluar ke tempat kerja dia rutin bersedekah kepada siapa saja.


5. Ada yang mengundang rezeki, tiap malam jumaat dia membahagi makanan kepada orang┬▓ yang tidur di jalanan. Doanya tembus ke langit.

6. Ada yang mengundang rezeki, setiap kali setelah solat subuh dia tidak tidur. Dia beristighfar 100 kali dan BERTAHANUTS Al-quran hingga terbit fajar, lalu menatap langit langsung dan mengangkat tangan. Doanya tembus langsung kepada Tuhannya.

7. Ada yang mengundang rezeki, setiap Jumaat profit hasil jualannya 100% disedekahkan.

8. Ada yang mengundang rezeki, tiap bulan 30% dari total pendapatannya disedekahkan. Dia yakin Tuhan-nya MAHA KAYA.

9. Ada yang mengundang rezeki, seminggu sekali tengah malam didatangi rumah orang miskin. Dia angkat/pikul sendiri makanan untuk mereka.

10. Ada yang mengundang rezeki, tiap Jumaat dia tidak mahu dibayar upah untuk khidmatnya yang diberikan ke orang lain. Tiap titik keringatnya penuh pahala.

11. Ada yang mengundang rezeki dengan memperbaiki jadual solat 5 waktunya berjamaah di masjid dan Allah pun memudahkan segala urusannya.

12. Ada yang mengundang rezeki, tiap pagi dia solat dhuha & berdoa, ketika orang lain sudah sibuk dia memilih menghadap langsung ke Penciptanya.

13. Ada yang mengundang rezeki tiap ┬╝ malam bangun solat tahajud berbisik pada bumi dan terdengar di langit. Allah redha, hidupnya pun berkat.

14. Ada yg mengundang rezeki dengan cara menanam pOkok agar semua makhluk bumi boleh menikmati oksigen.

REZEKIMU BUKAN DATANG DARI BOSSMU ATAU PELANGGANMU, TAPI REZEKIMU DATANG DARI ALLAH S.W T. Tetapi dari ALLAH swt.

Jemputlah rezeki datang dengan cara-cara yang Allah Redhai.

Amalan Tambahan :

Mohon Subscribe Channel Nasihat Ustaz, Semoga Ada Amalan Kita Untuk Hari Ini, Jom Buat Saham Untuk Akhirat