Luluh Hati Se0rang lbu Apabila Bayinya Cirit 30 Kali, Angk4ra Disuap Kurma

Lain orang lain cara mereka dalam menjaga anak-anak. Terutamanya dalam pemakanan anak-anak, jangan diberi makanan sembarangan khuatiri ada masalah pada penghadaman mereka.

Seperti yang kita tahu, bayi yang baru lahir perlulah diperkenalkan dengan makanan, terutamanya makanan pejal, secara berperingkat, seiring perkembangan usia dan juga pertumbuhan giginya. Sekiranya garis panduan ini dilanggar, bayi mungkin boleh berdepan dengan masalah kesihatan yang membimbangkan, seperti kisah yang dikongsikan dibawah ini.

Anak baru usia 4 bulan setengah dah diberi makan oleh orang luar

“Doakan baby Uda sihat. Stres kalau orang pandai-pandai usik baby kita. Ikutkan hati nak je Uda saman. Baby bawah 6 bulan jangan nak memandai bagi maka, bagi rasa atau bagi apa-apa lagi. Anak orang bukan anak kamu.”

Itulah luahan seorang ibu apabila anaknya terpaksa dikejarkan ke hospital untuk mendapatkan rawatan disebabkan oleh orang memberi makan kepada anaknya tanpa izin hingga mengakibatkan anaknya cirit-birit tak berhenti dan najis darah.

Tambah ibunya yang dikenali sebagai Uda Meknul di laman facebook, orang luar tersebut memberi anaknya ‘merasai’ buah kurma dan buah pear dengan alasan ‘jika orang dahulu boleh buat kenapa ibu-ibu sekarang tak boleh?’.

Menurut info terkini dalam perkongsian yang dimuat naik pada Selasa itu, luluh hati seorang ibu yang menunggu zuriat selama 8 tahun melihat anaknya mengalami cirit birit lebih dari 30 kali termasuklah cirit berdarah.

Semoga diberikan kesembuhan dan cepat sihat. Kepada orang diluar sana, beringatlah, sebelum usia 6 bulan dan keatas jangan sesekali memberi makanan kepada mereka.

Sumber:MajalahPerdana

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini