“M4ngsa Tidak Sed4rkan Diri Ketika Tengah Bersvjud S0lat Subuh” – Allahu, Mulia Svngguh C4ra Pem3rgian Pengurus K4nan Jabatan Kew4ngan KWSP

Kuala Lumpur: Pengurus Kanan Jabatan Kewangan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) men1nggal dun1a ketika sujud solat Dhuha di rumahnya di Segambut di sini, pagi hari ini.

Shukri Sulaiman, 51, ditemui dalam keadaan tidak sed4rkan diri oleh rakannya pada 10 pagi.

Difahamkan, arwah yang aktif dengan kerja kebajikan mendapat cuti sakit selepas mengalami demam sejak beberapa hari lalu.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, polis menerima laporan daripada rakan mangsa yang ke rumahnya untuk menghantar makanan.

“Rakannya mengatakan selepas beberapa kali panggilannya tidak dijawab, dia meminta bantuan jiran untuk masuk ke dalam rumah Shukri.

“Apabila masuk ke dalam rumah didapati mangsa sudah tidak sedarkan diri dalam biliknya dalam keadaan bersujud dan memakai jubah putih,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Beh berkata, jenazah Shukri kemudiannya dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan proses bedah siasat akan dijalankan esok.

Rakan kenalan turut meIuahkan ucapan takz1ah buat keluarga arw4h

“Sebak sed1h semua ada..

Bila ttba dapat berita anak sharing is caring anty mninggal dlm keadaa sihat..

Bila dpt info Shukri Sulaiman group kwsp..mcm tak caya td..tu yg screen shot telegram dia..double cnfrm En somi pun mcm tak caya saja tadi..

Tinggal kenangan..

Sed1h..tak dan dia nak p tengok Maahad Tahfiz yg group kami taja..

Anty pun raIat tak dan nak jumpat f2f ngan dia..just kenai n sembang true tipon saja..

Org baik Allah syg..penyudahan yg semua org idamkan..di jemput Allah dlm keadaan svjud solat sunat dhuha.

Semoga Allah tempatkan r0hnya bersama2 org yg bert4kwa..Aamiin

Al Fatihah..

“Allahuakbar.. Inna lillahi wainna ilaihi roji’un. Mendapat perkhabaran sahabat baik semasa di USM dulu Shukri Sulaiman mninggal dunia dalam keadaan bersvjud ketika soIat dhuha pagi td..

Kematian yang sangat dicembvrui sahabatku. Semoga r0hmu dicvcuri rahmat dan redha Allah SWT. Sesungguhnya aku bersaksi bahawa alm4rhum adalah seorang sahabat yg sangat baik, santun susiIa dan ad4b yg terpuji. Al Fatihah untuk arw4h..”

Pemergian Yang Dicembvri.

Allahy4rham Shukri Sulaiman.

Seorang sahabat yang tak tinggal puasa isnin khamis, soIat dhuha setiap hari dan ahli surau setiap waktu.

Pergi menghadap IIahi dalam wuduk, semasa sedang solat , svjud kepada Pencipta dan sihat tak ada penyak1t.

Itulah yang dimaksudkan m4ti kita semua telah ditentukan Allah.

Semoga allah tempatkan sahabat ku ini di dlm syurga firdaus aaminn

Alfatihah.

Sumber: HM, belumbalik

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini