Batu di Pantai Ini Membentuk Kalimah Allah

Masha Allah, Batu di Pantai Ini Membentuk Kalimah Allah | Batu yang membentuk kalimah Allah di Pantai Batu Perahu, Toboali ini membuatkan masyarakat setempat untuk melihatnya dengan mata mereka sendiri. Petanda ini menunjukkan tanda-tanda kebesaran Allah supaya kita sentiasa mengingatkan kepada-Nya. Keunikan fenomena alam semula jadi ini berlaku di salah satu daerah di Indonesia. Lokasi tepatnya adalah di Pantai Batu Perahu, Toboali, Bangka Belitung, Indonesia.

Orang yang menjumpai bongkah batu granit tersebut menunjukkan bahawa kalimah Allah itu ditunjukkan dalam tulisan Arab. Kalimah itu kelihatan sangat jelas pada batu berukuran besar. Ini merupakan kali pertama Kamaludin Ico warga Toboali melihatnya di telefon pintar anaknya Karin Vita Sari yang bergambar dengan berlatar belakangkan batu berukuran raksasa tersebut beberapa hari yang lalu.

“Anak saya 3 hari lepas tunjuk gambar di telefon pintarnya ketika bergambar di batu granit Pantai Batu Perahu. Berdekatan dengan pelabuhan kapal ada sebiji batu besar berkalimah Allah. Ini adalah bentuk kebesaran Allah, bermacam-macam cara Allah menunjukan keagunganNya,” kata Kamal kepada wartawan.

Unik, Ada Kalimah Allah di Batu Granit Sebesar Raksasa Ini – Bangka Pos

Menurut lelaki yang dikenali sebagai Kamal ini, oleh sebab rasa ingin tahu, dia terus datang sendiri ke lokasi batu dan bergambar sendiri dengan menggunakan kamera telefon pintar. Dari hasil foto tersebut, dia merasakan bahawa kalimah tersebut kelihatan sangat jelas.

Kamal pun berharap dengan adanya granit dengan kalimah Allah ini dapat dijaga dengan baik kerana ia terletakdi Pantai Batu Perahu dan dapat dijadikan daya tarik bagi warga Toboali mahupun penduduk setempat Bangka Belitung. “Harapannya juga agar batu yang ada kalimah Allah ini tidak disalahgunakan seperti disembah dan lain-lainnya. Sekali lagi ini bukti kebesaran Allah, oleh mari kita jaga bersama dan tidak disalahgunakan,” sebut Kamal.

Sumber: facebook