Pemuda Menghadap Ilahi Ketika Membantu Pemandu Lain

Pemuda Menghadap Ilahi Ketika Membantu Pemandu Lain | Kisah dari ibu Aiman Hakim, kereta beliau berlaku kema langan bertimpa-timpa melibatkan 3 kereta. Lang gar depan dan belakang.

Beliau kereta paling belakang sekali. Jadi memang ketika ini tiada kec edera an apa2 pada beliau kerana beliau kereta paling belakang.

Setelah itu semua kereta sudah ketepi, namun pemandu kereta hadapan beliau semua ced era dan ada yang pat ah lengan.

Beliau pun hubungi ambulans dan polis untuk laporkan kema langan yang berlaku. Beliau yang uruskan kesela matan semua pemandu.

Telefon terakhir beliau menghubungi ayahnya, dia bagitahu ayahnya ada kemalangan dan beliau tidak ced era. Tiada orang yang ma ti.

Ayahnya bagitahu untuk kongsikan lokasi, beliau pun beritahu ketika call ayahnya beliau ada dapat panggilan polis.

Sebelum sambung hubungi ayahnya, beliau bagitahu, “Aiman nak tolong orang yang ced era, katanya itulah usaha JIHADnya”. Setelah itu dia letak telefon, untuk terus membantu sekitar jam 10 malam lebih.

Setelah Mak ayahnya dan keluarga tiba, maknya nampak may at. Mak dia teringat semasa Aiman call, Aiman cakap semua yang terlibat selamat. Tiada yang menin ggal.

Mak dia masih tercari-cari, kemudian maknya tanya polis. mana anak saya? Polis cakap anak makcik dah mati, itulah jasad anak makcik.

Bila disahkan memang Aiman yang menin ggal, semasa dia nak tolong orang keluar. Tubuhnya penuh dengan tulang yang patah.

Ada kereta pandu laju dan rempuh dirinya dan beliau meninggal kerana dilanggar semasa ingin membantu menyelamatkan mangsa kemalangan dan kereta tu lari. Kereta itu tak dijumpai sampai sekarang.

Beliau meninggal dalam keadaan sedang membantu pemandu dan niat jihad. Subhanallah sangat
hebat pemuda ini.

Semoga ar wah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah.

Dari FB AB Rahman