Viral Penampakan Lafaz Allah Di Langit Kuala Terengganu

MashaAllah, cantik sungguh kan? Mudah-mudahan terdapat hikmah yang baik buat kita semua | “Bersyvkur dan berasa sangat bertvah dapat melihat kebesaran Allah dan tervs berdoa mana tahu malam lailatvlqadar,” kata Mohd Nor Firdaus Ibrahim.

Mohd Nor Firdaus, 34, dari Kampvng Kuala Belara, Manir antara individu yang melihat awan berbentvk kalimah Allah di langit ketika menjalankan tugas di Pasar Borong G0ng Pauh, Wakaf Mempelam, di sini, awal pagi tadi.

Kalimah Allah yang jelas terbentvk di langit kira-kira jam 3 pagi itu menjadi tvlar di media sosial sehingga ada yang mengaitkan peristiwa itu dengan malam lailatvlqadar yang berlaku sekali pada Ramadan.

“Sebelvm itu, saya sedang melakvkan rondaan di pasar berkenaan dan tiba-tiba saya melihat awan yang berbentuk kalimah Allah di langit.

“Ketika itu tidak ramai lagi pengvnjung di pasar itu dan kejadian itu berlaku sangat singkat sehingga tidak semua orang sempat merakam gambarnya.

“Mungkin kvrang daripada lima minit awan itu terbentvk kalimah Allah sebelum ia dibawa angin. Pengalaman yang sangat bermakna kepada saya sepanjang menyambut Ramadan, melihat kebesaran Allah dan saya terus berdoa,” katanya.

Mohd Nor Firdaus yang bertugas sebagai Pembantu Penguatkuasa Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) berkata, dia tidak berani untuk mengaitkan kejadian itu dengan malam lailatvlqadar.

“Memang kalimah itu dilihat pada malam Jumaat dan pada Ramadan tetapi ia tidak berlaku pada 10 akhir Ramadan. Bagaimanapun kejadian itu tetap memberi keinsafan dan ingatan kepada saya terhadap kebesaran Allah,” katanya.

Beliau sebelum itu meminta rakan setugasnya merakam kejadian itu menggvnakan telefonnya yang lebih canggih berbanding telefon miliknya.

“Imej kalimah itu nampak lebih jelas di langit apabila dirakam menggvnakan telefon bimbitnya,” katanya.