Pilu..Seorang Kanak-Kanak OKU Di Temui Lem4s, Tersangkut Pada Rumput

Seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun ditemui le.mas selepas dilap0rkan terja.tuh ke dalam Sungai Perak berhampiran Sayong Tebing di sini pada Ahad.

Dalam keja.dian kira-kira jam 7.15 pagi, ma.ngsa, Ahmad Fakhruddin Ahmad Farid yang merupakan orang kelainan upaya (0KU) ditemukan tersa.ngkut celah rumput di tebing sungai berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kuala Kangsar, Asisten Komisioner Omar Bakhtiar Yaacob berkata, may.at ma.ngsa ditemui selepas sejam pada jarak kira-kira 300 meter dari l0kasi tera.khir dia dilihat.

“Man.gsa dijumpai di dalam sungai tersa.ngkut di celahan rumput oleh orang kampung.

“Pemerik.saan ke atas tubuh badan tiada menunjukkan sebarang ke.san kcede.raan fizikal sebelum pegawai perub.atan mengesahkan kema.tiannya,” katanya di sini.

Menurutnya, ma.yat ma.ngsa dibawa ke H0spital Kuala Kangsar untuk be.dah sia.sat.

“Hasil be.dah sia.sat mengesahkan kema.tian ma.ngsa disebabkan le.mas.

“Ke.s diklasifik.asikan sebagai ‘ma.ti’ meng.ejut,” katanya.

Salam tak.ziah buat ibu dan ayah adik Fakhruddin. Moga ta.bah atas ujian ini. Alfatihah anak syurga.

Khabar Pilu, Bapa Kepada Seniman Datuk M Nasir Menlnggal Dunia.

Kuala Lumpur : Bapa kepada seniman Datuk M Nasir iaitu Mohamed Sam, 96, menghe.mbuskan na.fas tera.khir di Singapura sekitar jam 7.30 pagi, hari ini, disebabkan sa.kit tua.

Isteri komposer dan penyanyi terkenal itu, Datin Marlia Musa berkata mereka sekeluarga masih terke.jut mendapat berita se.dih berkenaan, namun reda dengan peme.rgian Allahy.arham.

“Suami belum bersedia untuk memberi sebarang kenyataan. Kami masih terke.jut, tetapi sudah bersedia daripada segi men.tal disebabkan arw.ah memang sudah sa.kit lebih sebulan.

“Kehila.ngan itu, tetap satu kehila.ngan. Kami reda lagipun ayah memang sudah uz.ur dan dia menin.ggal dunia bukan disebabkan peny.akit kr0nik,” katanya ketika dihubungi.

Marlia juga mengakui agak terki.lan kerana tidak dapat hadir ke pengebu.mian Allahya.rham di Singapura disebabkan situasi pande.mik C0vld-19 ketika ini yang tidak mengizinkan.

“Memang sangat se.dih tidak dapat bersama ahli keluarga lain di sana untuk pengh0rmatan tera.khir. Namun, mujur kami sempat berbual menerusi panggilan vide0 sebelum ini.

“Ketika itu, arw.ah masih kelihatan cukup sihat meskipun uz.ur. Disebabkan itulah, kami agak terke.jut sedikit apabila menerima berita se.dih itu awal pagi ini,” katanya.

Menurut Marlia, jena.zah Allahya.rham bapa mertuanya itu kini diuruskan oleh adik-beradik M Nasir untuk pengebu.mian di Singapura. Seniman ters0hor itu adalah anak keempat daripada sembilan adik-beradik.

Sumber:MajalahUtusan

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini