Semua Ahli Keluarga Terbuka Hati Dan Mengambil Keputusan Menganut Islam

Masha Allah, Semua Ahli Keluarga Terbuka Hati Dan Mengambil Keputusan Menganut Islam | Bvkan mvdah untuk sese0rang itu mengvbah agama dan kepercayaan mereka melainkan mereka telah benar-benar bersedia dan faham. Barv-baru ini, semua ahli keluarga dalam satu keluarga ini mengambil keputusan untuk memelvk agama Islam.

Menurut laman muka buku Muallaf Rawang, saudara baru tersebvt bernama Muhamad Khalid Marcus Wong dan kelvarganya telah memelvk Islam di pejabat agama Selayang dengan bantuan ustaz Amir Ng.

“Alhamdulillah, sudah setahun lebih beliau dan sekeluarga telah mengambil keputusan pelvk Islam dan mendekatkan diri kepada Islam” tulisnya.

Difahamkan, Khalid sekeluarga yang lahir bvkan beragama Islam amat tertarik dan sentiasa mencari pengertian Islam dalam agama.

“Makcik tu beritahu anak kami c0mel dan tenang sekali wajahnya. Dia tanya apa nama anak kami. Kami beritahu belum lagi diberikan nama sebab baru lahir tiga hari.

“Makcik tu mencadangkan untvk menamakan anak kami Siti Khadijah. Saya kemudian beritahu yang kami bvkan Islam ketika itu, dan rasanya dia pun b0leh tahu,” katanya yang menetap di Kajang, Selangor.

Ustaz Amir Ng bersama keluarga Muhammad Khalid serta wakil-wakil Perkim Gerak dan Muallaf Rawang.

Peristiwa tersebut turvt dik0ngsikan dalam pertemvan pertamanya bersama Ustaz Amir sebelvm memelvk Islam, dan dia kemudian dimaklumkan bahawa Siti Khadijah adalah nama isteri Nabi Muhammad SAW.

“Tiga bulan lalu saya namakan anak saya Caynice. Tapi kini saya menamakan namanya Siti Khadijah, sebagaimana yang dicadangkan 0leh makcik itu,” tambahnya.

Menurut Muhammad Khalid, Islam bvkan sesuatu yang baharu baginya kerana sejak kecil dia rapat dengan rakan-rakan Muslim.

“Kampung nenek saya di Port Dickson, Negeri Sembilan, kawasan tu ramai Cina, tapi bersebelahan dengan kampung ramai Melayu. Jadi, saya ada ramai kawan beragama Islam.

“Sem0ga mereka sekeluarga dirahma ti dan diberkati Allah. Teruskan perjuangan dan sentiasa beristiq0mah ke arah kebaikan dan jalan diredhai Allah SWT,” ujarnya.

Sumber: Laman muka buku Muallaf Rawang