Redh0 Suami Itu Adalah Syurga Bagi Isteri. Kenapa ? Mesti Baca Sampai Habis

Redh0 Suami Itu Adalah Syurga Bagi Isteri. Kenapa ? Mesti Baca Sampai Habis | Wahai isteri-isteri, tolong baca sampai habis kemudian muhasabah diri sendiri.

Kepada Golongan Wanita Yang Dikasihi. Inilah Sebab Mengapa Redha Suami itu Adalah Syurga Bagimu.

M0hon K0ng sikan

1. Suamimu dibesarkan oleh ibu yg mencin tainya seumur hidup. Namun ketika dia dewasa, dia memilih mencin taimu yang bahkan belum tentu kamu mencintainya seumur hidupmu, bahkan seringkali rasa cin tanya padamu lebih besar daripada cin tanya kepada ibunya sendiri.

2. Suamimu dibesarkan sebagai lelaki yang ditanggung nafkahnya oleh ayah dan ibunya hingga dia dewasa. Namun sebelum dia mampu membalasnya, dia telah bertekad menanggung nafkahmu, perempuan asing yang baru saja dikenalinya dan hanya terikat dengan akad nikah tanpa ikatan rahim seperti ayah dan ibunya.

3. Suamimu redha menghabiskan waktunya untuk mencukupkan keperluan anak-anakmu serta kamu. Padahal dia tahu, di sisi Allah SWT, engkau lebih harus di hormati tiga kali lebih besar oleh anak-anakmu dibandingkan dirinya. Namun tidak pernah sekalipun dia merasa iri, disebabkan dia mencin taimu dan berharap engkau memang mendapatkan yang lebih baik daripadanya di sisi Allah.

4. Suamimu berusaha menutupi masalahnya dihadapanmu dan berusaha menyelesaikannya sendiri. Sedang engkau biasa mengadukan masalahmu pada dia dengan harapan dia mampu memberi penyelesaian, padahal boleh saja di saat engkau mengadu itu, dia sedang memiliki masalah yang lebih besar, namun tetap saja masalahmu di utamakan dibandingkan masalah yang dihadapinya sendiri.

5. Suamimu berusaha memahami bahasa diammu, bahasa tan gisanmu. sedangkan engkau kadang hanya mampu memahami tutur bahasanya saja. Itupun bila dia telah mengulanginya berkali-kali.

6. Bila engkau melakukan mak siat, jika dia tak menegurmu, maka dia akan ikut terseret ke ner4ka, kerana dia ikut bertanggung jawab akan maksiatmu. Namun bila dia bermaksiat, kamu tidak akan pernah di tuntut ke neraka. kerana apa yang dilakukan olehnya adalah hal-hal yang harus dipertanggung jawabkannya sendiri.

Pintu syurga terbuka bagi anda dan anda boleh masuk dari pintu manapun yg anda suka, cukup dengan dapat “REDHA” dari suamimu, sedang suamimu tidak mendptkan kemuliaan semacam itu, kerana itulah kamu harus taat dan sabar padanya.