Sayu..Cikgu Hanya Kayuh Basikal Ke Sek0lah,Suami Kena Str0k Hilang Pekerjaan,Kereta Kena Tarik

K1sah seorang guru yang sgt menyed1hkan apabila semuanya terpaksa dilakukan sorang diri… Ketika mentari senja sedang berlabuh, aku dan teman2 tgh berkemas utk menutvpi pen1agaan ikan kami..terlihat seorang wanita sedang mengayuh bas1kal dan menggalas bag seperti bag sek0lah…

Sering kali kami lihat wanita ini k4yuh basikal, kadang kala bawa anak kecil…pernah ketika hvjan pun dia redah dgn bas1kal nya…tern4mpak beliau singgah b3li kuih di sebelah gerai kami… Tergerak hati nak berikan sed1kit ikan pd nya…

Kawan aku pergi berjumpa dan pangg1l wanita itu sambil aku isikan ikan dlm pl4stik… ketika wanita itu datang ke gerai kami, sempat juga sembang dan bertanya beliau dari mana nak ke mana sebab selalu nampak dia naik basikal.

Kata nya “ini je kenderaan yg dia ada…kereta dah kena tarik…suami dah tak berkerja, s4kit stroke 0KU dan beliau mempunyai 6 org anak…beliau bertugas sebagai se0rang guru di sebuah sekolah rendah…kadang kala gi kerja tumpang org atau naik grab”…

Aku dan rakan tak sanggVp nak dgr citer wanita itu lg…terus kami bungkuskan ikan dan ketam dan berikan pd wanita itu…beliau rasa terharu, nung…aku cuba men4han air mataku dari keluar..ku lihat rakan2 ku juga bergenang air mata, hingg4kan kami terfikir nak maklumkan pd UEL atau insan yg berada agar dpt sumbangkan motorsikal pd guru yg diberikan ujian dan dugaan hidup ini…Insyallah.

Pihak SantaiViral tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman social ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Sumber:SantaiViral

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini