Subhanallah..Al-quran Terkecil Di Dunia Sebesar Beras, Ditulis Dengan Tulisan Tangan Manusia

Maha suci Allah Tuhan sekelian alam, Al-Quran Terkecil Tulisan Tangan Jadi Perhatian Dunia.Tak dapat di bayangkan bagaimana tulisan sekecil ini dapat di ilhamkan oleh seorang Saiz Al-Quran ini ialah 2 × 1.5 mm secara langsung menjadi rek0d Al-Quran terkecil di dunia. Ia ditulis menggunakan pensil biasa tanpa mikr0skop..

Al-Quran ini mempunyai bilangan muka surat sebanyak 600 halaman, Ia di hasilkan oleh Artist: Raine Akbarkhanzadeh anak kelahiran Dubai yang menetap di Iran.

Hasil beliau telah menjadi perhatian Dunia dan menjemput untuk menghantar karya seni Islam itu ke Guinness Records Word untuk diterbitkan dalam buku mereka tetapi beliau menolak.. Raine Akbarkhanzadeh berkata: Nama Raine Akbarkhanzadeh dan saya penulis Quran (Katib). Saya amat teruja untuk hantar karya seni Islam saya untuk Guinness Records Word untuk diterbitkan dalam buku mereka. Ia sentiasa menjadi impian bagi saya.

Akan tetapi, apabila saya belajar lebih mendalam tentang Guinness Rekod Word dan buku-buku yang mereka nyatakan, saya tahu bahawa kebanyakan rekod tiada apa-apa yang berkaitan dengan jiwa manusia dan agama dan dalam banyak k3s, rekod men3ntang agama dan Islam.

Jadi, saya mengubah fikiran saya dan datang ke kesimpulan ini bahawa ia tidak adalah satu penghormatan untuk karya seni berharga Islam disiarkan dalam Guinness Records Word dan memutuskan untuk setup perniagaan untuk Islam World Records.

Semua saudara Muslim dari seluruh dunia kini dialu-alukan untuk menghantar karya seni Islam berharga mereka dan memberi kita penghormatan ini dan peluang ini untuk menyiarkan dalam laman w3b rasmi Islamic World Records dan buku dan memberi kepuasan ini kepada semua manusia untuk menikmati Islam tulen.

Sumber: digitaldakwah

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini