Subhanallah..lnilah Pelak0n Terken4l N0n MusIim Yng J4dikan Nabi Muhammad Seb4gai ic0n Mereka

Dalam sebuah sesi wawancara, Van Damme ditanya mengenai poIa pemakanan yang sihat. Van Damme kemudian menjawab bahawa ia mengikuti poIa pemakanan seperti yang dicont0hkan Nabl Muh4mmad SAW dalam ajaran IsIam.

Beliau berkata, ” Bacalahh.. Buku-buku dari MusIim, banyak perkara-perkara baik yang boleh dicontohi di situ. Nabl Muhamm4d sangat cerdas,” ungkap Van Damme diawal penjeIasannya.

Jean-CIaude Van Damme merupakan pelakon berasal dari BeIgia yang terkenaI dengan aksii-aksii stunt yang ng3ri lagi b4haya. Dengan tubvhnya yang kelihatan sado dan si.hat di usia 55 tahun, Van Damme ternyata memiliki cara yang tak didu.ga dalam menjaga kesihatan tubvhnya. Van Damme menga.ku mencot0hi amaIan hidup dari Nabl Muhamm4d SAW.

“Beliau (Nabl Muhamm4d) menge.tahui apa yang baik untuk masa depan, mengenai tubvh,” tambah Van Damme. Bukan hanya mengikvti gaya hidup ala RasuluIIah, Van Damme juga menye.ru agar peminat-peminatnya untuk membuk.tikan sendiri manfa4t baik dari meni.ru gaya hidup RasuluIIah. Bagi Van Damme, semua yang diperlukan untuk menjaga kese.garan tubvh badan telah ada dalam aja.ran mengenai pola pemakanan sihat yang dicont0hkan oleh Nabl Muhamm4d. “Percayalah pada saya, kamu mendapatkan semua yang kamu perlukan di situ,” nasihat Van Damme.

Van Damme meniIai Nabl Muhamm4d SAW sebagai manusia yang cer.das karana Nabi Muhammad dapat mengetahui apa yang baik dan tidak baik bagi tubvh seorang manusia di masa depan. Seperti yang telah diketahui, RasuluIIah telah mencontohkan gaya hidup yang menghin.dari makanan atau minuman yang memiliki kandvngan tidak baik bagi keslhatan tubvh. Salah satu yang dicontohkan ialah alk0hol.

Mari kita byk berseIawat ke atas jun.jungan Nabl Muhamm4d SAW.

Sumber : majalah-harian.com / ohbulan

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini