Syahid Selepas Lahirkan Kembar 3,Pergi Dalam Keadaan Wajah Yang Berseri..Allahuakbarr..!

Innalillahi wainna illaihi rooji’uun. Seorang ibu muda di Medan telah meninggal dunia setelah melahirkan 3 anak kembar. Diketahui bahawa ibu muda yang meninggal adalah Dina Nasution. Dina Nasution, ibu muda itu meninggal dunia akibat pendarahan setelah melahirkan.

Nasib baik, ketiga-tiga anak kembali dengan selámát dan telah berjaya. Bukán hányá ìtu, melibatkan sonnyá tu cántìk dan menáwán. Foto orang muda yang memegang ál dan keláhìrán 3 báyì ìtu vìrál dan beredár dì medìá sosìál.

Kembalinya Dìná Násutìon, wanita muda itu, sihat. Kulìt ketìgá báyì that másìh meráh. Tubuh kecil mereka dlálut dengan káìn. Ketìgányá melibatkan cántìk dan menáwán. In photoláh foto ketìgá báyì comeback dìsándìngkán dengan jás4d Dìná Násutìon.

Untuk terakhir kálìnyá ketìgá báyì kembali dìdekát ìbunyá. Walaupun dalam bentuk Unggáhán vìdeo, momen bahagia berlaku. Mayat Dìná Násutìon, yang telah meninggal dunia, sudah mati dengan káìn káfán. Mátányá yang telah ditutup sekarang, támpák menunjukkan wájáh bertali.

Sumber: facebook menerusi majalah-harian.com

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

Sumber:MajalahSinar

Sudah Baca Jangan Lupa Like & Share Yaa.. Terimakasih..

Jom join group Ceramah Apa Hari Ini (CAHI) , Sama2 Kita Mencari Serta Berkongsi Ilmu… insyaAllah bermanfaat disana.. TQ
Ingin Sertai –> Klik Di Sini