Tabung Buat Rakyat P4lest1n Berjaya Dikumpul Hampir RM17.9 Juta Oleh Mizz Nina & Selebriti Lain

Dikhabarkan hampir Rm17.9 juta berjaya dikumpulkan dari hasil sumbangan 0rang ramai untuk rakyat P4lest1n melalui Tabung MyAq5a Def3nd3rs (MAD) yang disertai pelbagai badan bukan kerajaan (NGO), selebriti dan ik0n kemanusiaan.

ALHAMDULILLAH, Syukur kepada-Mu Ya Allah

Perkara tersebut diumumkan 0leh selebriti dakwah yang juga ik0n kemanusiaan,Β Mizz NinaΒ menerusi Instagram. Meluahkan rasa syukur dengan hasil kutipan tersebut, Mizz Nina tidak menyangka dengan s0k0ngan luar biasa diterima.

β€œAlhamdullilah sem0ga Allah terima dan balas segala kebaikan anda. Kami tidak menjangkakan ia begitu banyak sekali begini. Mari teruskan usaha ini, jangan lakukannya hanya mengikut musim sahaja tetapi berterusan menyo0k0ng P4lest1n,” tulisnya.

Dalam pada itu, Mizz Nina memaklumkan hasil sumbangan itu akan digunakan secara berperingkat untuk disalurkan kepada kl1nik Malaysia Al-Aqs4, khidmat guaman di Sheikh Jarrah, kafalah keluarga miskin di Baitvlm4qdis dan bantuan kecem4san G4z z4.

Untuk pengatahuan anda, MAD menggabungkan 20 NG0 antaranya Cinta G4z z4 Malaysia, Global Peace Missi0n Malaysia, Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia dan Iman Care.

Antara selebriti yang turut serta dalam kempen derma itu adalah Heliza Helmi, Faizal Tahir, N0h Saleh, PU Rahmat, Fedtri Yahya dan Natasha Hudson.

Thr0wback Mizz Nina ke P3lest1n.

Sumber: R0TIKAYA