‘Uncle’ Mualaf Hanya Mampu Tersenyum Simpul Selepas Dihadiahi Pakaian Baru Dari Ustazah Asma’ Harun

Bvlan Ram4dhan mervpakan bulan mvlia yang memb4wa beribu keberkatan. Selain dari memperbanyakkan berib4dah, membantu dan menc3riakan orang lain turvt menjadi salah satu sah4m di akh1r4t.

Pastinya banyak pertemvan baharv akan berlakv terutamanya di masjid atavpun l0kasi ber1badah bagi menvnaikan s0lat teraw1h bersama-sama secara berjemaah.

Jump4 pakc1k mu4laf

Menerusi perk0ngsian Ustazah Asma’ Harun di Facebook miliknya, dia telah menceritakan kisah berjumpa dengan se0rang pakcik mu4laf yang sangat ramah dan menyenangkan.

Pakcik tersebvt bernama Mikhail Fan bin Abdullah berusia 63 tahun dan sudah tiga tahun bergelar saudara ses4ma Islam.

Hadiahkan baju barv bila lihat pakai baju berlvbang

Ustazah Asma’ memberitahu pada malam berkenaan (semalam), pakcik Mikhail telah datang dengan wajah ceria di tempatnya untuk sama-sama berteraw1h.

Dia memakai baju Melayu berwarna merah jambv yang sudah berlvbang kerana sering dipakai. Menurvtnya, ini merupakan baju yang dia ada sejak tiga tahun lalu dan sangat suka memakainya.

Jadi, ustazah telah membawanya ke bvtik pakaian milik mereka untuk menghadiahkan beberapa helai bajv buat pakcik Mikhail.

Sama2 kongsi rezeki

Ustazah Asma’ sangat gembira apabila dapat menghadiahkan para asnaf baju barv kerana sering berjumpa dengan mereka yang memakai pakaian lusvh dan r0sak.

Jadi, dia sangat gembira apabila hajatnya membina butik pakaian termakbul dan dapat menghadiahkan pakaian buat para asnaf yang hadir ketempatnya.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ruangan Facebook pendakwah bebas itu telah dihujani dengan pelbagai maklum balas positif daripada warganet.

Mereka juga sempat mend0akan kesejahteraan Pakcik Mikhail dan turvt berharap usaha serta perniagaan Ustazah Asma’ terus berkembang agar dapat terus membantu lebih ramai golongan memerlukan mengukir kembali senyuman di wajah mereka.

Sumber: Ustazah Asma’ Harun